Съдът отложи делото срещу близнаците от Цалапица за 25 януари, след като

...
Съдът отложи делото срещу близнаците от Цалапица за 25 януари, след като
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу близнаците от Цалапица до връщането на Рангел Бизюрев

Съдът  отложи делото против близнаците от Цалапица за 25 януари,  след като като почете настояването на прокурора арестуваният в Дания Рангел Бизюрев да бъде разпитан у нас. 

Братята Борислав и Валентин Динкови от Цалапица са упрекнати за помагачество в бягството зад граница на Рангел, който е апетитен за директен палач на 24-годишният Димитър Малинов от същото село. 

Половин час преди делото близки и поданици на Цалапица се събраха на митинг пред прокуратурата - точно с искане за отсрочване на делото и разпитване на Рангел Бизюрев, който беше арестуван в Дания в сряда и следва да бъде върнат в България. 

Междувременно братята  Динкови се признаха за отговорни по обвиняването за укривателство и желаеха кратко правосъдно разследване.

Съдът почете настояването им.  Уточнено бе,  че при произнасянето на възможна ефикасна присъда наказването им ще претърпи съкращаване с 1/3. 

Прокурорът Димитър Костов обаче настоя близнаците да не получават присъда преди Рангел Бизюрев да бъде предаден на българските управляващи. Той изиска събирането на нови доказателства - разпит на задържания в Дания. 

По думите му, неговите показания биха изиграли основна роля за изхода на това дело. Съдията се съгласи, че Бизюрев е основен и одобри настояването на представителя на Районната прокуратура. 

Така делото бе планувано за друга дата - 25 януари 2024 година Ако дотогава Рангел не е предаден на управляващите в България и няма опция да бъде разпитан, то тогава процесът ще се отсрочи.  

Протестиращите, които бяха в залата, останаха удовлетворени от новия процес събитията, съобщи. При извеждането на подсъдимите коридорът бе огласен от викове  " Убийци! ". 

В сряда стана известно, че Рангел е хванат в скандинавската страна и съгласно прокуратурата се чака в рационален период да бъде екстрадиран в България. 

Вече четири месеца обществеността в Цалапица организира непрекъснати протестни манифестации с искане за най-тежки санкции за убийците, към които те уверено причисляват и братята Динкови. 

Главна причина за тяхното неодобрение е обвиняването към близнаците единствено за „ помагачество “,  което планува максимума от 5 години затвор. Затова хората упорстват те да бъдат привлечени като директни съучастници в убийството и да получат най-тежки санкции, дружно със посочения за директен причинител.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР